FK Svetlost, Badnjevac

BADNJEVAC / LESKOVAC – Da fenomenalna polusezone naše ekipe nije ostala nezapažena među fudbalskim radnicima iz viših rangova govori i činjenica da je najbolji igrač Svetlosti tokom jeseni golman Andrija Ilić (18) dobio poziv da se priključi radu ekipe Dubočice iz Leskovca, koja se od ove jeseni takmiči u PLS. Andrija će trenirati do kraja jesenjeg ciklusa (15. decembar) sa ekipom koju vodi Saša Mrkić, koji će imati prilike da se lično uveri u kvalitete mladog čuvara mreže. Andrija je pažnju na sebe skrenuo je igrama u našoj ekipi koju vodi Dragan Stanković Šimi, koji je u svojoj Dubočici, za svog pulena imao samo reči hvale.
Drago mi je da mi se kao mladom golmanu ukazala šansa da se oprobam u ekipi višeg ranga. Vredno smo radili tokom jeseni, krvarili svi zajedno za bodove, i sada ubiremo plodove. Iz kolektivne igre ekipe izađe uvek neki pojedinac, tako da da ovaj poziv koji sam dobio od ljudi iz Leskovca, je i poziv mojih saigrača, jer bez njih ne bih mogao da se istaknem. Osetna je razlika u intenzitetu rada ali ništa što nije nenadoknadivo. Dubočica, je klub sa tradicijom i sigurno je da čim mi je iz kluba saopšteno da postoji mogućnost da se oprobam s njima, nisam ni trena razmišljao.  – skroman je mlađani Ilić  i dodaje: Veliku zahvalnost za ovaj korak dugujem mom treneru Draganu Stankoviću i direktoru Dejanu Diniću, koji su imali apsolutno poverenje u mene, i pružili mi veliku podršku. 
Tokom jesenjeg dela Andrija je branio na svih 15 utakmica, primio je 15 golova, 6 puta ostao je nesavladan, odbranio je jedan od tri penala koji su svirani protiv nas, i u poslednjem kolu je bio igrač utakmice.
Podsetimo, Ilić je u naš tabor došao prošle zime na nagovor tadašnjeg šefa struke Ivana Jovanovića, koji je Andriju poznavao iz perioda u Žitorađi, kada mu je kao 16-godišnjaku poverio status jedinice u klubu.

Uprava Fk Svetlosti našem Andriji želi puno sreće, i da u prolećnom delu prvenstva nosi dres Dubočice!

FK Svetlost
December 4, 2020
Tags: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *